• Vina Frlanove kmetije

    Vina Frlanove kmetije

    Mala v številu, velika v vsem ostalem.

Rose

Prav poseben je. Pridite poskusit. :)



Rose (barbera)

Rose (barbera)

Rose je iz »barbere«, sama sorta daje vinu svežino in sadnost, katera je nepogrešljiva pri tem stilu vina. Je nekoliko močnejše rdeče barve z rožnatimi odtenki. Vonj je po jagodah, malinah in višnji. Okus je svež, živahen ter poudarjen na sadnosti, na meji polsuhega vina. Zori zgolj v inox tankih.

Postrezimo poleg:

Kot aperitiv, k solati z morskimi sadeži, različnim solatam ... Ali pa samega? ;)

Bela vina

Naš domači in Malvazija. Oba izvrstna družba.



Fralnov (Sauvignonasse)

Fralnov (Sauvignonasse)

Zlato rumena barva z rahlimi zeleno rumenimi odtenki. Na vonju spominja na vonj poljskega cvetja in zrelega sadja. V ustih je vino prijetnega, polnega okusa z lepim, dolgim pookusom in prijetno toplo. Zori 4 mesece v hrastovih in akacijevih sodih, kasneje še 4 mesece v inox tankih.

Postrezimo poleg:

Domače mineštre, zelenjava na žaru, testenine, piščanec ...


Malvazija

Malvazija

Malvazija se odlikuje po svetlo zlato rumenkasti barvi s prijetno svežino. Posebna diskretna in za malvazijo značilna cvetica, ki nas spominja na cvet akacije,

Postrezimo poleg:

Belo meso, staran sir, ribje jedi ...

Rdeča vina

Barbara, naša ljubljenka in Otelo, cuvee, ki vas zna presenetiti ...



Barbera

Barbera

Barberi dajemo v naši kleti še posebno pozornost. Ima izrazito saden značaj in nekoliko višje kisline in alkohol, kar ji daje polnost. Zahteva sončno lego in majhno obremenitev po trsu, le tako lahko pridelamo pravo Barbero z vonjem po višnji in gozdnih sadežih. Okus je svež, živahen in bogat, v ozadju zaznavamo suhe slive. Zaradi višjega alkohola in ekstrakta se lepo razvija s staranjem v hrastovih sodih.

Postrezimo poleg:

Jedi iz rdečega mesa (divjačina , goveji biftek ...)


Otelo

Otelo

Sestavljen iz 33% Barbera, 33% Merlot in 33% Cabernet sauvignon. Rubinasto rdeča barva z granatnimi odtenki. Vonj po zrelem rdečem sadju, začimbah , lesu. Poln okus z lepimi zrelimi tanini in dolgim elegantnim pookusom. Zori 5 mesecev v inox tankih, kasneje pa 24 mesecev v velikih hrastovih sodih.

Postrezimo poleg:

Golaž, goveji biftek, jagnjetina na žaru, staran planinski sir ...

Slamna vina

Samo najboljši letniki, za prestižne okuse.



Casanova

Casanova

Casanovo pridelamo iz sušenega grozdja sort Rebula , Malvazija ali Barbera.
Prideluje se zgolj v najboljših letnikih. Grozdje sušimo v zabojčkih, po prešanju pa sledi fermentacija v lesenem sodu, kjer vino tudi zori.

Postrezimo poleg:

Sladice s čokolado in marmelado.

  • Footer - zamasek
    Logo Footer

    Vogrsko 126, 5293 Volčja Draga,
    Vipavska dolina, Slovenija
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
    Tel.: +386 5 301 20 25
    Gsm: +386 41 341 126